In november 2019 stond mijn leven voor de tweede keer volledig op zijn kop door een flinke burn-out. Vanaf dat moment wist ik het zeker: ik ga het helemaal anders doen.

Het werd tijd om het leven te leiden dat écht bij me past. En dat niet alleen, sindsdien werd het mijn missie om kennisondernemers te helpen om datzelfde doel te bereiken: financiële én mentale vrijheid.

Hoe ik (weer) ondernemer werd

Als je me vroeger had verteld dat ik nu fulltime ondernemer zou zijn, dan had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Iedereen in mijn omgeving stimuleerde het zoeken naar zekerheid, een vaste baan, veiligheid, maar eigenlijk heb ik me hier nooit thuis in gevoeld.

Mijn liefde voor ondernemen begon in mijn studententijd. Ondanks dat ik uit een omgeving kwam waarin ondernemen niet echt werd aangemoedigd, kwam ik steeds ‘toevallig’ in de rol van zelfstandig ondernemer terecht. Op mijn 19e werkte ik voor het eerst als zelfstandige en ging ik naast mijn studie communicatie als grafisch designer aan de slag. Een paar jaar later schreef ik me – terwijl ik volop aan het afstuderen was – in als ondernemer.

Op woensdag zette ik mijn handtekening onder het KvK document, op donderdag onder mijn diploma en vrijdagochtend was mijn eerste werkdag als zelfstandig marketeer.

Ik vond het heerlijk om me te omgeven met ondernemers. Alle ondernemers die ik ooit heb ontmoet hebben een enorme passie en een mega drive om de wereld een stukje beter te maken, leuker te maken of fijner te maken. Dat vuurtje vind ik nog altijd fantastisch.

Toch wilde ik ook eens ‘aan de andere kant’ kijken. Na een paar jaar ondernemer te zijn geweest schreef ik me weer uit bij de Kamer van Koophandel en ging in loondienst.

En dat bleek achteraf niet zo’n goed idee…

Nikki van Duuren

“The best way to predict the future is to create it.”

– Peter Drucker

Nikki van Duuren

Tijd voor een nieuw begin

Ik startte als online marketeer bij een marketingbureau, woonde net een paar weken samen in een heerlijk appartement in Utrecht en waande me in het leven dat ik voor mezelf bedacht had. Maar dat duurde helaas niet lang. Ik voelde me helemaal niet thuis in het loondienstleven. Toen er ook nog privé van alles mis ging stortte ik volledig in.

Voor de tweede keer in mijn leven kwam ik thuis te zitten met een flinke burn-out. Na mijn eerste burn-out, zo’n 5 jaar eerder, dacht ik de signalen wel te herkennen. Toch was ik weer in dezelfde val getrapt. Ik eiste veel te veel van mezelf en probeerde me in een keurslijf te passen waarin in me helemaal niet thuis voelde.

Ik ging enorm aan mezelf twijfelen. ‘Kan ik dit wel?’ ‘En past dit leven eigenlijk wel bij me?’

Mijn keus voor zekerheid paste eigenlijk helemaal niet bij me. Ik werkte dan wel voor bedrijven, maar miste de onbevangenheid van zelfstandig ondernemers, het gevoel van vrijheid en zelf mijn eigen richting kunnen bepalen. En ik miste het gevoel van verbinding.

Toen ik vervolgens door mijn gezondheid mijn baan in loondienst moest opgeven voelde ik maar één ding: opluchting. Er was ineens niets meer dat me tegenhield om te doen wat ik altijd al wilde, maar nooit eerder durfde: een nieuw bedrijf opstarten waarin ik me volledig kon storten op mijn liefde voor mensen, ondernemen en marketing.

Oké, en nu even wat luchtigs 😉

Mensen die me goed kennen weten dat ik altijd open sta voor een goed gesprek, maar ook voor een goede dosis luchtigheid op zijn tijd. Serieuze zaken zijn heel belangrijk, maar lachen ook. Als ondernemer vind ik de persoon áchter de onderneming altijd net zo belangrijk als het bedrijf zelf.

Precies daarom is een succesvol bedrijf niet per se het bedrijf met de beste cijfers. Een succesvol bedrijf is in mijn ogen een bedrijf dat ervoor zorgt dat de eigenaar het leven kan leiden dat zij wil. Door een consistente klantenstroom en omzet, maar ook door vrijheid op te leven en een fijn, gezond en gelukkig leveren mogelijk te maken.

Vallen en opstaan doen we allemaal. In de tussentijd kunnen we maar beter zo veel mogelijk plezier maken.

Random feitjes die je over me zou weten als je me heel goed kent:

1. Ik houd heel erg van chocola, maar ik word altijd heel druk en heel misselijk als ik er te veel van eet. Eén keer per jaar móet ik echt even inhalen en koop ik een enorme voorraad chocola om me de rest van de avond helemaal misselijk te eten en uiteindelijk met een sugarcrash in slaap te vallen.

Doorgaans ben ik hierna voor de rest van het jaar wel weer ‘genezen’.

(P.S. de zeevruchtenbonbons met praliné van de Albert Heijn zijn doorgaans de boosdoeners van mijn sugarcrash, maar zó lekker)

2. Ik ben opgegroeid in een klein stadje in de Betuwe (Tiel), maar kom eigenlijk uit een broodnuchtere Rotterdamse familie.

Tijdens mijn studie verhuisde ik naar het gezellige Brabant (Tilburg), om een paar jaar later alweer te verhuizen naar de stad waar ik me écht thuis voelde en mijn vriend ontmoette.

Nu woon ik samen met mijn vriend (Tom) en onze twee mega fluffy katten (Ziggy & Loulou) midden in de stad aan het water in het prachtige Utrecht.

3. Ik ♥ planten. Nu ik zelf middenin de stad woon, haal ik de natuur graag naar binnen en heb ik ons appartement omgebouwd tot een bescheiden urban jungle.

Het volgende project is een indoor kruidentuin.

4. Ik kan een enorme flapuit zijn wat af en toe hilarische situaties oplevert. Gelukkig heb ik ook een hele rustige kant ter compensatie 😉

5. Ik ben een ontzettende kluns, maar ook de klusser des huizes. Het ene moment sta ik een zelfontworpen kast te bouwen en twee minuten later loop ik vol tegen de deurpost.

Inmiddels heb ik een bescheiden apotheek aan EHBO-spullen in huis en kan ik drukverbandjes leggen als de beste.

En nu jij. Wat is jouw verhaal?

Natuurlijk vertel ik je met liefde mijn verhaal, maar eigenlijk ben ik nog veel meer benieuwd naar de jouw verhaal! Wie bij je? Waar droom je van? En waar loop je tegenaan?

Als coach ben je gewend om anderen te helpen en misschien wat minder om zelf om hulp te vragen. Maar weet dat je samen altijd verder komt dan alleen. Ik ga in ieder geval graag met je in gesprek.

Vertel me waar jij tegenaan loop, dan kijken we samen of er een klik is en of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Als er inderdaad een match is, dan help ik je natuurlijk graag verder. Maar mochten we allebei aanvoelen dat iemand anders jou beter kan helpen, dan verwijs ik je net zo lief door.

Stuur me gerust een dm op Instagram of mail (nikki@nikkivanduuren.nl) met jouw verhaal of vraag. Ik reageer van maandag t/m vrijdag binnen 48 uur op je bericht.